fredag 10 augusti 2018

Hemgjorda müslibars...

...utan nötter och mycket annat har stått på veckans program.


Jag har länge gjort en mycket god müsli till vilken jag hittat recept på min fyrmänning Berits blogg. Den är suverän för den är enkel att göra och jättegod. De första gångerna jag gjorde den blev den som en stor kaka som jag sedan smulade sönder och därför tänkte jag att jag kunde göra egna müslibars med samma recept. Nedan ser du det färdiga resultatet. 


I de ”vita” rörde jag i torkade hallon och vit choklad och toppade med vita chokladspån medan röran var varm, men det blev inte tillräckligt för att de skulle hålla ihop. Därför försökte jag toppa med vit choklad för att få dem fastare, vilket blev lite bättre, men inte helt perfekt. Goda är de dock. Mamma fick några med sig hem och de äter hon till kaffet som småkakor. Smuligheten tror jag beror på att jag bara har frön och fiberhavregryn och inga nötter i för att jag ska kunna ha med dem på jobbet. I de bruna rörde jag ner fudgechunks och mörk choklad och det blev riktiga godisbitar. 


I tisdags morse var temperaturen så behaglig att jag orkade baka lite. Det blev tekakor och piroger med ost och skinka. De senare är bakade på samma sätt som pizzorna jag gjorde till sonen för några dagar sedan. Ett par plåtar fröknäcke blev det också.


Ett nytt projekt har jag också påbörjat och det ska jag fortsätta med nu, så tills vi hörs igen säger jag:

Hej,hej!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar